top of page

Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου
Το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"

είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας.

Βασικό του θέμα είναι η αναζήτηση ενός αρχαιολογικού θησαυρού στην Κρήτη.

Η υπόθεση


Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κρήτη την περίοδο της Κατοχής. Ένας Γερμανός υπαξιωματικός των Ναζί ανακαλύπτει τυχαία ένα αρχαίο γυναικείο αγαλματίδιο
και μια πινακίδα αρχαίας γραφής και τα τοποθετεί
σε ασφαλή κρυψώνα.
Μετά από δεκαετίες επιστρέφει -ηλικιωμένος πια - στην Κρήτη για να εντοπίσει τα κρυμμένα αντικείμενα και όχι μόνο… Το πρόβλημα είναι πως δεν θυμάται πού τα έχει κρύψει. Στην κατοχή του έχει μόνο το ημερολόγιο που έγραφε, όσο καιρό ήταν στην Κρήτη.
Το ημερολόγιο αυτό πέφτει στα χέρια μιας νεαρής αρχαιολόγου, της Ναυσικάς Αργυρίου.
Θα καταφέρει η Ναυσικά να εντοπίσει
τα δύο αντικείμενα; Και με ποιο τρόπο;
Και τι εκπλήξεις θα την περιμένουν στη διαδρομή;
Ένα μυθιστόρημα όπου ο μύθος μπλέκεται αξεδιάλυτα με την ιστορία και την πραγματικότητα.
Γρίφοι, μυστήριο, ανατροπές, καλά θαμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια.

Πού θα βρεις
το μυθιστόρημά μου

"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου;"

Το μυθιστόρημά μου περιπέτειας
με θέμα την αναζήτηση δυο αρχαίων αντικειμένων
από την Κρήτη θα εκδοθεί σε λίγους μήνες.

Κάνε Εγγραφή
κατέβασε δωρεάν το 1ο κεφάλαιο του βιβλίου 
και απόκτησε προνόμια

Θα λάβεις άμεσα και δωρεάν το 1ο κεφάλαιο του μυθιστορήματός μου πριν ακόμα εκδοθεί!

Θα πληροφορηθείς άμεσα την έκδοση του μυθιστορήματός μου
"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"!

Θα λαμβάνεις τακτικά μικρά άρθρα σχετικά με τη συγγραφή γενικά, το μυθιστόρημα,
πτυχές που αφορούν την πλοκή και τους ήρωες!

Και πολλά άλλα!

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ.jpg
Κάντε Εγγραφή εδώ και με το e-mail που θα σας έρθει κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το 1ο Κεφάλαιο

Ευχαριστούμε για την Εγγραφή!

κάντε εγγραφή σελίδα σχετικά με το μυθιστόρημα

Απόσπασμα από το μυθιστόρημα

"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"

 

Η στιγμή της ανακάλυψης     

Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήξερα ότι είναι γεμάτη θησαυρούς. Θησαυρούς από την αρχαιότητα.. Ό,τι έμαθα στο σχολείο ό,τι μας έλεγαν και στη Νεολαία.. Δεν περίμενα να ανακαλύψω κι εγώ ένα θησαυρό..  
Κι όμως, έγινε. Η ζωή, λένε, πως ξεκίνησε από το νερό. Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς, βγήκε από ένα όστρακο, από τη θάλασσα. Από ένα όστρακο βγήκε κι ο δικός μου θησαυρός. Όχι, ακριβώς. Η θάλασσα ξέρει να κρύβει καλά τα μυστικά μέσα της. Η θάλασσα! Καμία σχέση με τη θάλασσα της Γερμανίας. Είχα κολυμπήσει κάποτε στη Βόρεια θάλασσα, είχαμε πάει οικογενειακώς στο νησί Ρούγκεν. Η άμμος ζεστή, παχιά. Η θάλασσα ψυχρή, θολή.

Η θάλασσα της Κρήτης ζεστή, διάφανη. Βλέπεις τα πάντα μέσα της. Στο Γκόσλαρ κολυμπούσαμε στη λίμνη. Άλλη ομορφιά. Πάντα όμως η ίδια θολούρα στα νερά. Λάσπη, βρύα. Εκεί δεν θα διέκρινα το γυάλινο δοχείο στο βυθό. Κι όμως! Γυάλινο, ναι!  Πώς έμεινε ανέπαφο από το χρόνο είναι απίστευτο. Και δεν ράγισε. Πώς είναι δυνατόν να σφραγίστηκε αεροστεγώς, να μην μπήκε ούτε σταγόνα μέσα. Αλλιώς το περιεχόμενό του ίσως να μην υπήρχε. Ένα γράμμα. Από ποιον σε ποιον; Ποιος το έγραψε; Και τι να γράφει;

Τι ήταν για μένα ως τώρα η γραφή του Αγαμέμνονα; Μια φωτογραφία καρφιτσωμένη στο μαυροπίνακα της τάξης. Εδώ, την είδα ολοζώντανη! Άνοιξε το αγγείο και την έβγαλα από τα έγκατά του. Ένας Θησέας που βγήκε από τα έγκατα ενός γυάλινου λαβύρινθου. Ζωντανός και αλώβητος. Ένα μακρόστενο μεταλλικό έλασμα σαν σπαθί. Τι γράφει; Δεν έχω ιδέα. Τι σχέση έχει με το άγαλμα που βρήκαμε δίπλα της; Το νιώθω πως έχει. Η Αφροδίτη με περίμενε τόσους αιώνες στο βυθό να τη βγάλω στη ζωή. Μια Περσεφόνη που περίμενε την άνοιξη για να ανέβει στον πάνω κόσμο. Το νησάκι δίπλα έχει το όνομα του Δία. Μήπως δεν είναι σύμπτωση; Μήπως είναι σημάδι;; 
 

Τι είπαν για το μυθιστόρημα

Το βιβλίο  φαίνεται πολύ ευφάνταστο, καθώς συνδυάζει τον σύγχρονο κόσμο με την παράδοση, προσδίδοντας έτσι διαχρονικότητα στο όλο έργο.

Μπλέκεται η ανθρώπινη φύση (έρωτας, εργασία, οικογένεια), με την υπέρβαση.

Η τυχαιότητα (π.χ. η συνάντηση της Ναυσικάς με τον γέρο που είχε το ημερολόγιο) αποκτά μια άλλη, ντετερμινιστική διάσταση.

Μια περιπέτεια φαντασίας με μυστηριακή διάθεση στα χνάρια της ιστορίας, που από μέσα της αναδύονται φιλοσοφικοί προβληματισμοί και υπαρξιακά ερωτήματα.

Ελευθερία- Αγγελική

bottom of page