Αναζήτηση

Έρως ανυφαντής: Ποια η σχέση του μυθιστορήματος "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" με τον Ερωτόκριτο;

Ο "Ερωτόκριτος" - το πιο διάσημο έμμετρο μυθιστόρημα της Κρητικής λογοτεχνίας - έχει ως κύριο θέμα του τον έρωτα του Ερωτόκριτου για την Αρετούσα, την κόρη του βασιλιά.

Ο Ερωτόκριτος ερωτεύεται την Αρετούσα. Επειδή φοβάται να της αποκαλύψει τον έρωτά του, πηγαίνει κρυφά κάτω από το παράθυρό της και της τραγουδά.

 

Στο μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου", ο Γκούσταβ Ράινχαρντ, Γερμανός υπαξιωματικός των Ναζί, ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια Κρητικοπούλα. Στο παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου περιγράφει την στιγμή εκείνη:Ύφαινες στον αργαλειό σου. Σταμάτησες για μια στιγμή και με κοίταξες. Και με έμπλεξες σαν αράχνη στον ιστό σου. Όχι αργά-αργά, όπως το έντομο. Με μία ματιά. Με κείνη τη ματιά. Με κοίταξες με τα πράσινα μάτια σου κατά πρόσωπο. Ευθύβολα. Ένα αγέρωχο και κρύο βλέμμα. "Δεν σε φοβάμαι", έλεγε το βλέμμα αυτό. "Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Κανείς δεν θα με ενοχλήσει. Ούτε ο ίδιος ο Θεός". 
Έμοιαζες να έχεις ξεπηδήσει ολοζώντανη από έναν ζωγραφικό πίνακα. Και αμέσως σε βάφτισα: Αρετούσα.

Ο Γκούσταβ δεν ξέρει τίποτε για την δική του Αρετούσα. Σαν άλλος Ερωτόκριτος παίζει βιολί τις νύχτες κάτω από το παραθύρι της, κρυμμένος μέσα στις σκιές. Ανύποπτος πιάστηκε στον ιστό του Έρωτα. Του έρωτα Ανυφαντή, όπως αναφέρεται στον "Ερωτόκριτο":Ο Έρωτας ανυφαντής με πονηριάν εγίνη.
Αράχνην ήστεσε ψιλήν, κ’ επιάστηκα εις εκείνη.

Πώς θα εξελιχθεί ο απαγορευμένος αυτός έρωτας;

Και με ποιον άλλον τρόπο συνδέεται ο Ερωτόκριτος με το μυθιστόρημα "Το αίνιγμα του Ερωτόκριτου"


Θα το μάθουμε διαβάζοντας το βιβλίο "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"!Για να το αποκτήσεις σαν ebook κάνε κλικ εδώ:


https://www.smashwords.com/books/view/1028048 

Παρακάτω μπορείς να δεις τα βήματα που κάνεις για την αγορά σε εικόνες (ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ)

Γιατί να αγοράσεις ebook;


Η αλήθεια είναι ότι είμαστε συνηθισμένοι να διαβάζουμε βιβλία από χαρτί. Όμως, το ebook έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Δεν πιάνει χώρο. Το κουβαλάμε μαζί μας στο κινητό ή στο tablet μας.

  • Το έχουμε πάντα μαζί μας. Είμαστε μέσα στο μετρό και βαριόμαστε; Ανοίγουμε το ebook και διαβάζουμε. Ούτε καταλαβαίνουμε πώς περνάει η ώρα και βρισκόμαστε στον προορισμό μας!

  • Είμαστε στην παραλία; Ανοίγουμε το κινητό μας και διαβάζουμε!

  • Το "Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα βιβλίο περιπέτειας. Ένα αρχαίο αγαλματίδιο και μια πινακίδα γραμμικής γραφής Βήτα αναζητούνται. Γρίφοι, κρυμμένα μυστικά θα βοηθήσουν στην αποκάλυψή τους. Ένα ευχάριστο ταξίδι περιπέτειας ιδανικό για το καλοκαίρι!


Καλή σου αναγνωστική απόλαυση!