top of page
Αναζήτηση

Η ευγνωμοσύνη και οι μορφές της. Ένα άρθρο εμπνευσμένο από την ταινία "Οι ζωές των άλλων"Ανατολικό Βερολίνο 1984: Ένας θεατρικός συγγραφέας παρακολουθείται - χωρίς να το γνωρίζει - από την Stasi, την Μυστική Aστυνομία της Ανατολικής Γερμανίας. Ο πράκτορας που τον παρακολουθεί από τις 'σκιές' αρχίζει να εμπλέκεται συναισθηματικά στη ζωή του συγγραφέα και να τον 'προστατεύει', μην αποκαλύπτοντας την αντικαθεστωτική του δράση και υποβάλλοντας ψευδείς αναφορές στη Μυστική Υπηρεσία.
Με την πτώση του Τείχους ο συγγραφέας αποκτά πρόσβαση στα αρχεία της Stasi, διαβάζει τις αναφορές και ανακαλύπτει την κρυφή βοήθεια του πράκτορα. Πηγαίνει να τον συναντήσει για να τον ευχαριστήσει, μα το μετανιώνει. Δεν τον συναντά ποτέ...
Αντί για αυτό, γράφει ένα βιβλίο και στην πρώτη σελίδα γράφει:
"Αφιερωμένο στον πράκτορα HGW XX/7. Με ευγνωμοσύνη"...
 

Η ιστορία που σας αφηγήθηκα μόλις είναι η υπόθεση της εξαιρετικής ταινίας "Οι ζωές των άλλων" (Das Leben der Anderen), που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2006.

(Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την ταινία εδώ: https://www.imdb.com/title/tt0405094/ και να δείτε την τελευταία σκηνή που περιγράφω εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=RxvdRQ77pG8)
Η ευγνωμοσύνη είναι η ουσία που μας συνδέει με τους ανθρώπους που μας βοηθούν. Μια αόρατη χρυσή κλωστή ανάμεσα σε μας και σε κείνους.


Στην συγγραφή του μυθιστορήματός μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι απλόχερα.


 

Ένας από αυτούς: Η Μαρία Γούσιου


Η Μαρία είναι Συγγραφέας η ίδια, Writing Coach, Δημιουργός του www.Writing-Online.gr, ενός μοναδικού στο είδος και την μορφή του Online Ψηφιακού Σχολείου για Συγγραφείς και Επιμελήτρια Περιεχομένου για Μυθιστορήματα, Μη Λογοτεχνικά και Παιδικά Βιβλία.

Μέσα από το Writing Online η Μαρία προσφέρει Home Study Courses για Συγγραφείς που θέλουν να γράψουν Μυθιστορήματα, Μη Λογοτεχνικά βιβλία και Βιβλία για παιδιά.

Προσωπικά παρακολούθησα το πρόγραμμά της που αφορά επιτυχημένη Συγγραφή και Έκδοση Μυθιστορημάτων με τίτλο

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Μέσα σε ένα Χρόνο Εφαρμόζοντας Μόλις 5 ΒΗΜΑΤΑΤο συγκεκριμένο πρόγραμμα με βοήθησε βήμα-βήμα να δημιουργήσω μια εξαιρετική πλοκή, να αναπτύξω τους χαρακτήρες μου και να ολοκληρώσω το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" με επιτυχία.

Επίσης, η Μαρία ανέλαβε την λογοτεχνική επιμέλεια περιεχομένου του, προτείνοντάς μου καίριες αλλαγές και δίνοντάς μου πολύτιμες συμβουλές.

Αλλά η Μαρία Γούσιου δεν με βοήθησε μόνο σε αυτό.

Μου έδωσε γενναιόδωρα και απλόχερα τις γνώσεις και την εμπειρία της για την δημιουργία της ιστοσελίδας μου www.vasikikimakri.com, ώστε να μπορώ να προωθήσω την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας, αλλά και το κάθε βιβλίο μου χωριστά, σωστά και με επιτυχία και διαδικτυκά.

Γιατί χάρη στις αλλαγές που έχουν έρθει στην βιομηχανία των εκδόσεων και χάρη στην δυναμική που έχει προσφέρει και σε μας τους συγγραφείς το διαδίκτυο, έχουμε επιλογές, δυνατότητες και ευκαιρίες που δεν υπήρχαν διαθέσιμες μόλις μερικά χρόνια πριν.

Η Μαρία είναι μια φίλη που δεν έχω γνωρίσει από κοντά. Έχουμε μιλήσει διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Είναι όμως μια φίλη που νιώθω σαν δικό μου άνθρωπο. Που με συνδέει η αόρατη χρυσή κλωστή της ευγνωμοσύνης μαζί της.

Και γνωρίζω μέσα στην καρδιά μου πως θα είναι πάντα κοντά μου ό,τι και αν χρειαστώ σαν συγγραφέας, κάτι που ξέρω πως συμβαίνει και σε τόσους άλλους συγγραφείς που έρχονται σε επαφή μαζί της μέσα από το Writing Online.

Μαρία Γούσιου, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε σένα.

Με ευγνωμοσύνη!

Μπορείς να βρεις τα πάντα για την Μαρία Γούσιου και το σύνολο της δουλειάς της εδώ: www.Writing-Online.gr


 

Η υπόθεση του μυθιστορήματος "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου":


"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κρήτη την περίοδο της Κατοχής. Ένας Γερμανός υπαξιωματικός των Ναζί ανακαλύπτει τυχαία ένα αρχαίο γυναικείο αγαλματίδιο

και μια πινακίδα αρχαίας γραφής και τα τοποθετεί

σε ασφαλή κρυψώνα.

Μετά από δεκαετίες επιστρέφει -ηλικιωμένος πια - στην Κρήτη για να εντοπίσει τα κρυμμένα αντικείμενα και όχι μόνο… Το πρόβλημα είναι πως δεν θυμάται πού τα έχει κρύψει. Στην κατοχή του έχει μόνο το ημερολόγιο που έγραφε, όσο καιρό ήταν στην Κρήτη.

Το ημερολόγιο αυτό πέφτει στα χέρια μιας νεαρής αρχαιολόγου, της Ναυσικάς Αργυρίου.


Θα καταφέρει η Ναυσικά να εντοπίσει τα δύο αντικείμενα;

Και με ποιο τρόπο;

Και τι εκπλήξεις θα την περιμένουν στη διαδρομή;Απόκτησε το βιβλίο σαν ebook κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://www.smashwords.com/books/view/1028048Απόκτησέ το σαν έντυπο βιβλίο:


1. Με μια επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός, Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα 106 78


Ή

2. Αγοράζοντάς το ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.bookoo.gr/eshop/books/to-ainigma-tou-erotokritou


 

Καλή σου αναγνωστική απόλαυση!

bottom of page