top of page
Αναζήτηση

Η πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" στο κοινό - 27/10/2020Αγαπημένοι και αγαπημένες μου,


Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία - παρά τις αντιξοότητες των ημερών - η πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος αρχαιολογικής περιπέτειας "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου". Μια διαφορετική παρουσίαση αντάμα με μια έκθεση ζωγραφικής!


Η παρουσίαση του μυθιστορήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης "Memories" του γνωστού Έλληνα ζωγράφου Αλέξανδρου Χαιρετάκη (http://www.xairetakis.gr/) στην Γκαλερί Estudio στην Κηφισιά.Η αφίσα της έκθεσης ζωγραφικής. Η Βασιλική Μακρή μαζί με τον ζωγράφο Αλέξανδρο Χαιρετάκη. "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" αντάμα με τα εικαστικά έργα. Η συγγραφέας με την ηθοποιό Χριστίνα Αλεξανιάν, που απεικονίζεται σε έναν από τους πίνακες του ζωγράφου.


Λόγω της απαγόρευσης της συγκέντρωσης περισσότερων από εννέα άτομα στον χώρο της έκθεσης, αποφασίσαμε να κάνουμε μια χαλαρή παρουσίαση, χωρίς ομιλητές και απαγγελίες αποσπασμάτων. Ο κόσμος που ήρθε είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί μου για το μυθιστόρημα, να αγοράσει αντίτυπα του βιβλίου, να απολαύσει τους πίνακες, τις μεταξοτυπίες, και τα γλυπτά του καταξιωμένου Έλληνα ζωγράφου. Παρόλες τις αντιξοότητες και τα αυστηρά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του. Κουβεντιάσαμε, γελάσαμε, υπογράψαμε αντίγραφα, φωτογραφηθήκαμε, περάσαμε όμορφα, πάντα με την δέουσα προσοχή που υπαγόρευε η κατάσταση.


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"


Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην παρουσίαση και αγόρασαν αντίτυπο ή αντίτυπα του μυθιστορήματός μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" μπήκαν σε κλήρωση για δύο υπέροχους σελιδοδείκτες-κόσμημα, δημιούργημα και ευγενική προσφορά της αγαπημένης φίλης Βικτωρίας Νότη (μπορείτε να βρείτε τις δημιουργίες της στο facebook με αυτό το όνομα). Νικήτριες από την κλήρωση αναδείχθηκαν δύο γυναίκες! Η Νένη Κ. και η Ζωή Κ.! Καλότυχες πάντα!Αγαπημένοι και αγαπημένες μου,

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία και την αγάπη σας! Αλλά και όλους και όλες εσάς που έχετε περιβάλει με αγάπη εμένα και το βιβλίο μου.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Σας υπόσχομαι ότι αυτή η εκδήλωση θα είναι η όμορφη αρχή του ταξιδιού. Του ταξιδιού που το βιβλίο μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" μόλις ξεκίνησε. Ένα ταξίδι που είναι συναρπαστικό! Εύχομαι να σας ταξιδέψει, όπως ταξίδεψε και την φίλη Θωμαή!Για την παρουσίαση του βιβλίου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" έγραψε η διαδικτυακή εφημερίδα KifisiaNews (Δείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο https://www.kifisianews.gr/o-erwtokritos-enwnei/):


Τους δύο δημιουργούς συνδέει .. ο Ερωτόκριτος! Η αγάπη για την Κρήτη και τον ανεξάντλητο πολιτισμό της. Ο Αλέξανδρος Χαιρετάκης κατάγεται από την Κρήτη. Η Βασιλική Μακρή εμπνέεται και αντλεί την συγγραφική της δύναμη από την Κρήτη.  Ενιαίο σύνολο με πολλαπλές εκφράσεις η τέχνη, μία μορφή με πολλαπλά πρόσωπα. Το κάθε είδος εμπνέει και εμπνέεται από το άλλο, αλληλεπιδρά, συνεργάζεται.

Η τέχνη είναι ένα ενιαίο σύνολο με πολλαπλές εκφάνσεις. Μία μορφή με πολλαπλά πρόσωπα. Ζωγραφική και λογοτεχνία, μουσική και θέατρο. Είναι ένα ποτάμι που ρέει αγέρωχο και αέναο ενάντια στη βούληση και στα πάθη των ανθρώπων. Πολλές φορές μετουσιώνει τα πάθη και τα κάνει φως, εκατομμύρια μόρια υδρογόνου με οξυγόνο. Άλλοτε στερεοποιείται και γίνεται ύλη. Χρώμα, μάρμαρο. Άλλοτε ρευστοποιείται και γίνεται βροχή: Λόγια που πετούν, αλλά κάποια στιγμή καταλαγιάζουν και φωλιάζουν σε ένα κλουβί. Μέσα σε ένα μυθιστόρημα. Γίνονται ποίηση, λογοτεχνία, μυθοπλασία.


Απόκτησε το βιβλίο σαν ebook κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://www.smashwords.com/books/view/1028048Απόκτησέ το σαν έντυπο βιβλίο:
1. Αγοράζοντάς το ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.bookoo.gr/eshop/books/to-ainigma-tou-erotokritou


2. Με μια επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ψυχογιός, Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Εμμανουήλ Μπενάκη 13, Αθήνα 106 78


 

Καλή σου αναγνωστική απόλαυση!


bottom of page