top of page
Αναζήτηση

Το σημάδι του κύκνου: Μια ιστορία της Βασιλικής Μακρή βασισμένη στην ιδέα ενός αναγνώστη!Αγαπημένοι και αγαπημένες μου,

Στον διαδικτυακό διαγωνισμό που "έτρεξα" πριν λίγο καιρό για την επιλογή του τίτλου του μυθιστορήματός μου περιπέτειας πολλοί τίτλοι προτάθηκαν. Επέλεξα έναν:

"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου".

Υποσχέθηκα, όμως, σε όσους και όσες συμμετείχαν στον διαγωνισμό ότι θα φτιάξω μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από τους τίτλους που μου πρότειναν. Γραμμένες και αφιερωμένες ειδικά σε σας.

 

Ένας από τους τίτλους: "Το σημάδι του κύκνου".


Προτάθηκε από τον Παναγιώτη Νικητόπουλο.


Αφορμή για τον τίτλο είναι ο Γκούσταβ Ράινχαρντ, ένας από τους κεντρικούς ήρωες του μυθιστορήματός μου. Ο Γκούσταβ έχει μία σωματική ιδιαιτερότητα εκ γενετής: ο λαιμός του είναι κυρτός και ο κόσμος τον αποκαλεί με το παρατσούκλι "ο κύκνος".

 

Ιδού λοιπόν η ιστορία που έγραψα με τον τίτλο: "Το σημάδι του κύκνου". Μια ιστορία-παραλλαγή του παραμυθιού "Το ασχημόπαπο" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια ωδή στα σημάδια που μας θεραπεύουν:


Το μικρό παπί κούνησε το ράμφος του ενοχλημένο. Δεν του άρεσε αυτό το μαύρο σημάδι που απλωνόταν σαν λεκές πάνω στη μυτούλα του. Αυτό το σημάδι έφταιγε που τα άλλα παπιά της λίμνης το κοίταζαν περίεργα και έκραζαν ειρωνικά.
Τι δεν θα 'δινε να είχε μια ομοιόμορφη μυτούλα όπως τα άλλα παπάκια!, σκέφτηκε και αναστέναξε πριν βουτήξει το λαιμό του μέσα στο νερό.  Χωρίς λεκέδες, χωρίς σημάδια. Ένα καθαρό, πεντακάθαρο ράμφος. Τώρα ήταν ένα σημαδεμένο.
Μια μέρα το παπάκι ξύπνησε. Τίναξε τα φτερά του στο φως και τα νερά της μικρής λίμνης ρυτιδώθηκαν. Μόλις ηρέμησαν, κοίταξε τον εαυτό του. Αντίκρισε έναν όμορφο κύκνο. Στο ράμφος του το μαύρο σημάδι φάνταζε υπέροχο.

Σημείωση: Το εξώφυλλο της ιστορίας δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ιστοσελίδας http://www.canva.com 

 

Για το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"


Το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κρήτη την περίοδο της Κατοχής. Ένας Γερμανός υπαξιωματικός των Ναζί ανακαλύπτει τυχαία ένα αρχαίο γυναικείο αγαλματίδιο

και μια πινακίδα αρχαίας γραφής και τα τοποθετεί

σε ασφαλή κρυψώνα.

Μετά από δεκαετίες επιστρέφει -ηλικιωμένος πια - στην Κρήτη για να εντοπίσει τα κρυμμένα αντικείμενα και όχι μόνο… Το πρόβλημα είναι πως δεν θυμάται πού τα έχει κρύψει. Στην κατοχή του έχει μόνο το ημερολόγιο που έγραφε, όσο καιρό ήταν στην Κρήτη.

Το ημερολόγιο αυτό πέφτει στα χέρια μιας νεαρής αρχαιολόγου, της Ναυσικάς Αργυρίου.


Θα καταφέρει η Ναυσικά να εντοπίσει τα δύο αντικείμενα;

Και με ποιο τρόπο;

Και τι εκπλήξεις θα την περιμένουν στη διαδρομή;Για να το αποκτήσεις σαν ebook κάνε κλικ εδώ:


https://www.smashwords.com/books/view/1028048


 

Παρακάτω μπορείς να δεις τα βήματα που κάνεις για την αγορά σε εικόνες (ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ)

Γιατί να αγοράσεις ebook;


Η αλήθεια είναι ότι είμαστε συνηθισμένοι να διαβάζουμε βιβλία από χαρτί. Όμως, το ebook έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Δεν πιάνει χώρο. Το κουβαλάμε μαζί μας στο κινητό ή στο tablet μας.

  • Το έχουμε πάντα μαζί μας. Είμαστε μέσα στο μετρό και βαριόμαστε; Ανοίγουμε το ebook και διαβάζουμε. Ούτε καταλαβαίνουμε πώς περνάει η ώρα και βρισκόμαστε στον προορισμό μας!

  • Είμαστε στην παραλία; Ανοίγουμε το κινητό μας και διαβάζουμε!

  • Το "Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα βιβλίο περιπέτειας. Ένα αρχαίο αγαλματίδιο και μια πινακίδα γραμμικής γραφής Βήτα αναζητούνται. Γρίφοι, κρυμμένα μυστικά θα βοηθήσουν στην αποκάλυψή τους. Ένα ευχάριστο ταξίδι περιπέτειας ιδανικό για το καλοκαίρι!


Καλή σου αναγνωστική απόλαυση!

bottom of page