top of page
Αναζήτηση

"Ψάχνοντας τον θησαυρό βρήκα εμένα": Διήγημα της Βασιλικής Μακρή βασισμένο σε ιδέα αναγνώστριας!Αγαπημένοι και αγαπημένες μου,

Στον διαδικτυακό διαγωνισμό που "έτρεξα" πριν λίγο καιρό για την επιλογή του τίτλου του μυθιστορήματός μου περιπέτειας πολλοί τίτλοι προτάθηκαν. Επέλεξα έναν:

"Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου".

Υποσχέθηκα, όμως, σε όσους και όσες συμμετείχαν στον διαγωνισμό ότι θα φτιάξω μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από τους τίτλους που μου πρότειναν. Γραμμένες και αφιερωμένες ειδικά σε σας.


Ένας από τους τίτλους: "Ψάχνοντας τον θησαυρό βρήκα εμένα".

Προτάθηκε από την Αγγελική-Ελευθερία.

 

Ιδού η ιστορία:

  Τι ήταν αυτό που γυάλιζε μέσα στο χώμα κάτω από τον ίσκιο της μανόλιας; 
  Η μανόλια αυτή ήταν το αγαπημένο της σημείο. Κάθε μεσημέρι ξεπόρτιζε, δίχως να το αντιληφθούν οι γονείς της, και καθόταν στο ίδιο ακριβώς σημείο. Κάτω από τη μανόλια. Υπήρχε μια πέτρα εκεί ριζωμένη από τον καιρό. Ξάπλωνε στο χώμα με την πέτρα για προσκεφάλι και χάζευε ψηλά τον ουρανό μέσα από τα φαρδιά φύλλα. Τώρα όμως η προσοχή της ήταν όχι στον ουρανό, μα στο χώμα. Τι ήταν θαμμένο εκεί; 
 Ανασκίρτησε. Θησαυρός! Κάποιος έκρυψε έναν θησαυρό. Ένα κρυφό μήνυμα. Μια σανίδα σωτηρίας. Η φαντασία της, θεριεμένη από τα βιβλία μυστηρίου που διάβαζε για μυστηριώδη νησιά και κρυμμένους θησαυρούς, άρχισε να ανακλαδίζεται και να βγαίνει από τον λήθαργο.
 Το χώμα ήταν τραχύ και τα χέρια της γδάρθηκαν. Σε λίγα λεπτά ένα στρογγυλό ασημένιο καθρεφτάκι την τύφλωσε αντανακλώντας τις ηλιαχτίδες που έπεσαν πάνω του. 
 Το περιεργάστηκε. Ποιος μπορεί να το έκρυψε εκεί; Και γιατί; Το πήρε στα χέρια της και καθρεφτίστηκε μέσα του. Είδε μέσα ένα κοριτσάκι. Γύρω στα πέντε θα 'ταν δε θα 'ταν. Γελαστό προσωπάκι όλο φακίδες, μπροστά του λείπουν δύο δόντια. 
 Αχ ναι!, θυμήθηκε. Η ίδια το είχε κρύψει εκεί πριν από πολλά χρόνια. Ένα δώρο του παιδιού που κάποτε υπήρξε προς την έφηβη που ήταν τώρα.
 καλύτερος θησαυρός είναι ο εαυτός σου και τα όνειρά σου", θυμήθηκε τα σοφά λόγια της γιαγιάς της. Και χαμογέλασε στο είδωλό της στον καθρέφτη... 
Γιατί ο καλύτερος θησαυρός μας είναι ο εαυτός μας!
Σημείωση: Το εξώφυλλο της ιστορίας δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ιστοσελίδας http://www.canva.com 
Για το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου"


Το μυθιστόρημά μου "Το Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Κρήτη την περίοδο της Κατοχής. Ένας Γερμανός υπαξιωματικός των Ναζί ανακαλύπτει τυχαία ένα αρχαίο γυναικείο αγαλματίδιο

και μια πινακίδα αρχαίας γραφής και τα τοποθετεί

σε ασφαλή κρυψώνα.

Μετά από δεκαετίες επιστρέφει -ηλικιωμένος πια - στην Κρήτη για να εντοπίσει τα κρυμμένα αντικείμενα και όχι μόνο… Το πρόβλημα είναι πως δεν θυμάται πού τα έχει κρύψει. Στην κατοχή του έχει μόνο το ημερολόγιο που έγραφε, όσο καιρό ήταν στην Κρήτη.

Το ημερολόγιο αυτό πέφτει στα χέρια μιας νεαρής αρχαιολόγου, της Ναυσικάς Αργυρίου.


Θα καταφέρει η Ναυσικά να εντοπίσει τα δύο αντικείμενα;

Και με ποιο τρόπο;

Και τι εκπλήξεις θα την περιμένουν στη διαδρομή;Για να το αποκτήσεις σαν ebook κάνε κλικ εδώ:


https://www.smashwords.com/books/view/1028048


 

Παρακάτω μπορείς να δεις τα βήματα που κάνεις για την αγορά σε εικόνες (ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ)

Γιατί να αγοράσεις ebook;


Η αλήθεια είναι ότι είμαστε συνηθισμένοι να διαβάζουμε βιβλία από χαρτί. Όμως, το ebook έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Δεν πιάνει χώρο. Το κουβαλάμε μαζί μας στο κινητό ή στο tablet μας.

 • Το έχουμε πάντα μαζί μας. Είμαστε μέσα στο μετρό και βαριόμαστε; Ανοίγουμε το ebook και διαβάζουμε. Ούτε καταλαβαίνουμε πώς περνάει η ώρα και βρισκόμαστε στον προορισμό μας!

 • Είμαστε στην παραλία; Ανοίγουμε το κινητό μας και διαβάζουμε!

 • Το "Αίνιγμα του Ερωτόκριτου" είναι ένα βιβλίο περιπέτειας. Ένα αρχαίο αγαλματίδιο και μια πινακίδα γραμμικής γραφής Βήτα αναζητούνται. Γρίφοι, κρυμμένα μυστικά θα βοηθήσουν στην αποκάλυψή τους. Ένα ευχάριστο ταξίδι περιπέτειας ιδανικό για το καλοκαίρι!


Καλή σου αναγνωστική απόλαυση!

bottom of page